Concediul medical pentru carantina

Pentru ca a aparut primul caz de coronavirus doresc sa va informez ce se intampla in momentul in care Directia de Sanatate Publica anunta ca nu mai aveti voie sa mergeti la munca.Asteptati sa primiti aceasta informare in mod public. Angajatorul nu e obligat sa va trimita acasa in carantina si de asemenea nu puteti sa faceti acest lucru din proprie initiativa.

Daca nu mai puteti de frica, daca vreti sa va protejati familia de un eventual contact, daca nu va mai pasa ca ramaneti fara banii din salariu, va recomand sa va faceti cerere de concediu fara plata. Concediile fara plata se transmit in Revisal cu 1 zi inainte de a incepe si se poate aproba de angajator sau nu.

Ministerul Sanatatii afirma ca medicii de familie pot elibera certificatele medicale pentru cei aflati în carantina si chiar exista un cod special necesar pentru eliberarea certificatului.

Pe orice certificat medical gasiti carantina la cod de indemnizatie de asigurari sociale nr 07. Daca sunteti trimisi acasa din cauza carantinei primiti pe aceasta perioada o indemnizatie de concediu medical in valoare de 75% din media ultimilor 6 luni. Atentie la cei care nu au contracte de munca pe ultimele 6 luni!

Durata concediului pentru carantina nu se scade din numarul zilelor de concediu medical la care are dreptul un asigurat( adica cele 90 de zile pentru a intra in comisie).

Medicul de familie are informatia de la Directia de Sanatate Publica, de cat dureaza carantina si noteaza asta in certificatul medical.

Pana atunci cred ca e mai bine sa va spalati pe maini cat de bine puteti si sa va vedeti de viata voastra cu optimism. Nu se prind virusurile de cei optimisti :)!


Scrie un comentariu

Clientii nostri

Ne mandrim cu clientii nostri si va prezentam o parte din acestia: